naleśniki kiełbasiano ziemniaczane z surówką

1739


składniki:

200 g mąki
350 g mleka
3 jajka
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki soli
2 szczypty gałki muszkatołowej
2 szczypty pieprzu
1 łyżeczka oleju
200 g kiełbasy
250 g ziemniaków
olej do smażenia
sos pieczarkowy i surówka z kapusty do podania

wykonanie:
Wszystkie składniki z wyjątkiem ziemniaków, czosnku i kiełbasy mieszamy i odstawiamy na ok. 15 min. Ziemniaki, czosnek i kiełbasę obieramy, kroimy na kawałki a następnie rozdrabniamy blenderem. Następnie łączymy ciasto z ziemniakami, czosnkiem i kiełbasą. Smażymy w miarę cienkie naleśniki, które podajemy z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty białej. Na 1/2 część naleśnika rozsmarowujemy sos pieczarkowy, nakładamy surówkę i składamy naleśnika na pół.nalesnik_z_kiel

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here