pierogi z surową kiszoną kapustą i serem

2925

składniki na farsz:
500 g kapusty kiszonej
250 g twarogu
2 cebule
sól, pieprz
olej

wykonanie:
Kapustę odciskamy ze soku, drobno kroimy.  Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Kapustę mieszamy z twarogiem i połową podsmażonej cebuli. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

składniki na ciasto:
ok. 280 g mąki
125 g wody
1 jajko
10 g oleju

wykonanie:
Z podanych składników wyrabiamy gładkie ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki.
Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 5 min od momentu wypłynięcia. Podajemy polane resztą podsmażonej cebuli.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here