RSS

drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

Styczeń 21
drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą


składniki:

2 piersi z kurczaka
200 g szpinaku siekanego, mrożonego
150 g sera feta
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, papryka słodka i ostra
olej

wykonanie:
Szpinak rozmrażamy. W miseczce mieszamy ok. 5 łyżek oleju z solą, pieprzem, i paprykami. Piersi myjemy, przekrawamy na wzdłuż, delikatnie rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawami i marynujemy przez ok. 15 min. Czosnek przeciskamy przez praskę, podsmażamy na oleju, dodajemy szpinak i dusimy do chwili wyparowania wody. Odstawiamy do przestudzenia a następnie mieszamy z serem feta, doprawiamy do smaku pieprzem. Na mięso wykładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczkami. Przekładamy na rozgrzaną patelnię z olejem, smażymy z każdej strony na rumiano. Po usmażeniu możemy roladki zapiec przez 20 min. w piekarniku w 190 st.C.

 

Posted by on 21 stycznia 2015 in dania główne, mięsne

1 Comment

Tags: , , ,

One response to “drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

  1. Marzena

    1 lipca 2015 at 10:38

    Oj zjadłabym takie pierożki 🙂

     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *