RSS

makaron ze szpinakiem i fetą na szybki obiad

Styczeń 30

składniki:makaron_szpinak1
200 g makaronu np. kokardki
250 g szpinaku
100 g sera feta
3 ząbki czosnku
1 łyżka śmietany
sól, pieprz

wykonanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, lekko podsmażamy. Dodajemy szpinak, chwilkę dusimy. Następnie dodajemy śmietanę, mieszamy.  Dodajemy rozdrobnioną makaron_szpinak2fetę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy. Na koniec dodajemy makaron, wszystko razem mieszamy i dusimy ok. 2 min.

 

Tags: , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *