RSS

sałatka warstwowa z fasolką szparagową

Kwiecień 01
sałatka warstwowa z fasolką szparagową

 

składniki:
1 puszka zielonej fasolki szparagowej
5 jaj
2 jabłka
2 cebule
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
200 g sera żółtego
majonez
ketchup pikantny
sproszkowane papryka słodka

wykonanie:
W przeźroczystej salaterce układamy warstwowo:
odsączoną fasolka szparagowa –  pokrojone w kostkę jajka – majonez, aby pokryć jajka – pokrojone w drobną kostkę jabłka – ketchup – odsączoną z zalewy i przepłukaną wodą fasolę czerwoną – pokrojona w drobną kostkę cebulę – majonez – odsączoną kukurydzę – majonez (tyle żeby pokryć kukurydzę) – starty na grubych oczkach ser żółty a na koniec posypujemy słodką papryką. Całość schładzamy.

 

Posted by on 1 kwietnia 2015 in sałatki

Leave a comment

Tags: , , , , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *