sałatka z brokułów

1862

 

składniki:
450 – 500 g brokułów (mrożonych)
2 jajka
2 pomidory
1 żółta papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
pęczek koperku
1 szkl majonezu
sól, pieprz

wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Brokuły gotujemy przez ok. 5 – 6 min. w osolonej wodzie a następnie odcedzamy. Pomidory sparzamy wrzącą wodą, obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy, kroimy w plasterki. Czosnek drobno siekamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki. Warzywa mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem. Tuż przed podaniem polewamy majonezem, dekorujemy cząstkami jajek i posypujemy posiekanym koperkiem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here