RSS

grillowane pomidory z serem feta i bekonem

Maj 22
grillowane pomidory z serem feta i bekonem


składniki:

4 pomidory
120 g sera feta
8 plasterków boczku
2 – 3 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
oliwa
sól, pieprz

wykonanie:
Pomidory myjemy, przekrawamy, wydążamy. Następnie skrapiamy oliwą, solimy i posypujemy pierzem. Ser mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami i faszerujemy pomidory. Każdą połówkę z osobna owijamy plasterkiem boczku. Grillujemy z każdej strony do chwili, aż boczek się zrumieni.

 

Posted by on 22 maja 2015 in grill, przekąski przystawki

Leave a comment

Tags: , , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *