RSS

surówka z młodej kapusty

Sierpień 20
surówka z młodej kapusty


składniki:

1 główka młodej kapusty
1 marchewka
1 cebula
1 szkl cukru
500 ml wody
250 ml octu
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
opcjonalnie:
olej

wykonanie:

Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na ok. 15 min. Następnie zalewamy octem wymieszanym wodą oraz z cukrem. Pozostawiamy w chłodnym miejscu z dnia na dzień. Następnego dnia zlewamy nadmiar zalewy. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na grubych oczkach, natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy olejem, solą oraz pieprzem.

 

Posted by on 20 sierpnia 2015 in dania główne, dodatki, surówki

Leave a comment

Tags: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *