ciasteczka serowe z jabłkami

10527

składniki:
250 g mąki
250 g białego sera
250 g masła
4 jabłka
2 łyżeczki cynamonu
dodatkowo:
cukier puder do posypania

wykonanie:
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy zmielony ser oraz masło i wszystko siekamy nożem. Następnie zagniatamy ciasto. Przekładamy do woreczka foliowego i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Jabłka obieramy i kroimy na ósemki i oprószamy cynamonem. Cisto wyciągamy, rozwałkowujemy. Przy pomocy szklanki wykrawamy krążki. Na każdym układamy po jednej cząstce jabłka, składamy krążek na pół, po bokach dokładnie sklejamy brzegi, środek zostawiamy otwarty. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min., do zrumienienia. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

ciasteczka_ser_jablko

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here