faszerowane pieczarki fetą z grilla

5870

składniki:
12 dużych pieczarek
ok. 90 g ser feta
ok. 1 szkl razowej bułki tartej
1 duża cebula
2-3 łyżeczki świeżego, posiekanego oregano
oliwa z oliwek
pieprz
szczypiorek

wykonanie:
Pieczarki myjemy, odcinamy trzonki i drobno siekamy. Posiekane trzonki podsmażamy z posiekaną cebulą. Przekładamy do innego naczynia, dodajemy bułkę tartą, pokruszony ser. Dokładnie mieszamy  i doprawiamy pieprzem. Kapelusze pieczarek smarujemy oliwą z oliwek, układamy na grillu spodem do rusztu. Pieczemy, aż brzegi się przyrumienią. Następnie nakładamy do nich farsz, delikatnie skrapiamy oliwą i pieczemy ok. 5-10 min. Podajemy na ciepło, posypane posiekanym szczypiorkiem.

pieczarki_z_feta1

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here