RSS

ekspresowa zupa z serków topionych

Maj 05

zupa_z_ser_topskładniki:
100 g serka topionego (najlepiej domowego, przepis tutaj)
500 ml bulionu
60 ml śmietany
1 płaska łyżka mąki
sól, pieprz
dodatkowo:
grzanki do podania
natka pietruszki lub świeży jarmuż

wykonanie:
Bulion zagotowujemy.  Śmietanę mieszamy z mąką. Wlewamy do bulionu, dodajemy serek topiony, od czasu do czasu mieszamy i podgrzewamy do rozpuszczenia się serka. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z grzankami oraz natką pietruszki lub jarmużem.

 

Posted by on 5 maja 2016 in zupy

1 Comment

Tags: , , , , , , , ,

One response to “ekspresowa zupa z serków topionych

  1. Wrzosowa Polana

    5 maja 2016 at 00:16

    Mniam, coś w sam raz dla mnie 🙂

     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *