RSS

ruloniki z szynki nadziewane pastą jajeczno chrzanową

Kwiecień 17

składniki:
12 plasterków szynki
2-3 jajka
1/3 czerwonej papryki
50 g sera żółtego
2-3 łyżki majonezu
1 łyża chrzanu
sól, pieprz
szczypiorek

wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy a następnie rozdrabniamy widelcem. Paprykę kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawimy solą oraz pieprzem.Na każdy plasterek nakładamy ok. 1 łyżeczkę pasty, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, zwijamy i opcjonalnie dodatkowo związujemy rulonik szczypiorkiem.

 

Tags: , , ,

2 responses to “ruloniki z szynki nadziewane pastą jajeczno chrzanową

  1. Ivka

    23 kwietnia 2017 at 09:52

    Prosta, pyszna i efektowna przekąska 🙂

     
  2. Monika

    4 maja 2017 at 14:57

    Uwielbiam takie proste przekąski.

     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *