RSS

francuskie serduszka z czekoladą i truskawkami

Luty 11


składniki:
1 arkusz ciasta francuskiego
ulubiony krem czekoladowy
truskawki, mogą być mrożone (lekko rozmrożone)
dodatkowo:
cukier puder

wykonanie:
Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i pozostawiamy na chwilę aby nabrało temperatury pokojowej (wtedy podczas pieczenia nie będzie się kurczyło). Wycinamy serduszka, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środku każdego rozsmarowujemy po ok. 1/2 – 1 łyżeczce kremu czekoladowego. Układamy plasterki truskawek. Pieczemy w 180 st. C do zrumienienia. Po upieczeniu studzimy na kratce. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.

 

Posted by on 11 lutego 2018 in ciacha i desery, ciasteczka

3 komentarze

Tags: , , ,

3 responses to “francuskie serduszka z czekoladą i truskawkami

  1. gin

    11 lutego 2018 at 14:23

    Ależ one śliczne! 🙂

     
    • Aśka

      11 lutego 2018 at 17:51

      Cieszę się, że się podobają 🙂 Są łatwe w wykonaniu, i są ekspresowe 🙂

       
  2. kasia

    12 lutego 2018 at 20:33

    Piękne serdusia.
    Lubię takie łatwe i efektowne przepisy…
    🙂

     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *