wątróbka z królika z cebulą i papryką

1690
[Głosów: 0   Average: 0/5]


składniki:

600 g wątróbki z królika
1 papryka
2 cebule
2 łyżki mąki
1 łyża masła
sól, pieprz
olej
natka pieruszki

wykonanie:
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę przekrawamy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Pokrojone warzywa podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Na osobnej patelni podsmażamy na rumiano pod przykryciem z dodatkiem masła oprószoną pieprzem i obtoczoną w mące wątróbkę. Gotową przekładamy na talerz. Podajemy z podsmażoną cebulą oraz papryką. Opcjonalnie możemy jeszcze posolić i udekorować natką pietruszki.

(Visited 1 580 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here