RSS

parówkowe serduszka z jajkiem

Luty 14

parowki_jajko1składniki:
2 parówki
2 jajka
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
2 wykałaczki

wykonanie:
Z parówek usuwamy osłonki. Przecinamy wzdłuż, pozostawiając na jeden koniec (ok. 1,5 cm) nie przecięty. Delikatnie wyginamy końce parówki, formując kształt serc. Końcówki spinamy wykałaczką. Przenosimy na patelnię (możemy chwilkę podgrzać na wodzie), podsmażamy chwilkę na tłuszczu z obu stron. Do każdego „serduszka” wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż białko się zetnie. Usuwamy wykałaczki i podajemy 🙂

 

Posted by on 14 lutego 2016 in śniadania

Leave a comment

Tags: ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *