RSS

deser czekoladowy z chia

Kwiecień 02

chia1
składniki:

3 łyżki nasion chia
250 ml mleka (zwykłego, migdałowego, orzechowego, ryżowego, kokosowego – pół na pół z wodą lub ze zwykłym mlekiem itp.)
2 łyżki miodu (lub więcej, do smaku)
3 łyżki kakao
dodatkowo:
konfitura malinowa lub wiśniowa do podania

wykonanie:
Do mleka dodajemy nasion chia, kakao i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się kakao. Odstawiamy na ok. 15 min. Następnie dodajemy miód do smaku. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 5 godz., a najlepiej na noc. Podajemy z ulubioną konfiturą.

 

Posted by on 2 kwietnia 2016 in desery, różne

Leave a comment

Tags: ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *