składniki:
2 piersi z kurczaka
200 g szpinaku siekanego, mrożonego
150 g sera feta
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, papryka słodka i ostra
olej
wykonanie:
Szpinak rozmrażamy. W miseczce mieszamy ok. 5 łyżek oleju z solą, pieprzem, i paprykami. Piersi myjemy, przekrawamy na wzdłuż, delikatnie rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawami i marynujemy przez ok. 15 min. Czosnek przeciskamy przez praskę, podsmażamy na oleju, dodajemy szpinak i dusimy do chwili wyparowania wody. Odstawiamy do przestudzenia a następnie mieszamy z serem feta, doprawiamy do smaku pieprzem. Na mięso wykładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczkami. Przekładamy na rozgrzaną patelnię z olejem, smażymy z każdej strony na rumiano. Po usmażeniu możemy roladki zapiec przez 20 min. w piekarniku w 190 st.C.
Oj zjadłabym takie pierożki 🙂