roladki z serem żółtym i papryką na obiad

1301

składniki:roladki
roladki4 plastry schabu bez kości (na kotlety)
4 plastry sera żółtego
1 papryka żółta lub czerwona
7 dkg mrożonego masła
2 jaja
sól i pieprz do smaku
bułka tarta do obtoczenia mięsa
olej do smażenia

wykonanie:
Schab dokładnie rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Oprószamy mięso solą, pieprzem i odstawiamy. Paprykę kroimy na paski. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajka. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Na każdy kotlet kładziemy plaster żółtego sera, kilka pasków papryki oraz kawałek mrożonego masła. Boki kotletów zawijamy do środka i formujemy roladki. Każdą roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy z obu stron na małym ogniu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here