
składniki:
60 g kawy ziarnistej
200 g cukru
100 ml spirytusu
100 ml wódki
600 ml wody gorącej
wykonanie:
Cukier zalewamy gorącą wodą, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do ostygnięcia. Ziarna kawy wsypujemy do słoja i zalewamy je wodą z cukrem i alkoholami. Zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce na ok 3 tygodnie. Gdy ziarenka kawy opadną na dno słoja przecedzamy likier przez gazę, przelewamy do butelek i odstawiamy jeszcze na 3 dni.

























![porterówka [+18]](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/2016/12/porterowka1b1.jpg)
![likier truskawkowo różany [+18]](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/2016/06/likier_truskawka_roza.jpg)
![domowy likier jajeczny – ajerkoniak [+18]](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/2016/03/likier_jajeczny.jpg)

![likier orzechowy [+18]](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/2015/02/likier_orzech.jpg)
![likier kawowy – pyszny i bardzo łatwy [+18]](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/ngg_featured/likier_kawowy_d.jpg)


