domowe żelki

177
[Głosów:0    Średnia:0/5]


składniki na żelki z soku:
100 ml dowolnego soku owocowego
20 g żelatyny

wykonanie:
Sok zagotowujemy i ściągamy z ognia. Wsypujemy do niego żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Jeśli będzie problem z rozpuszczeniem podgrzewamy wszystko na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Przelewamy do sylikonowych foremek i odstawiamy do całkowitego stężenia do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnie wyciągamy z foremek i opcjonalnie obtaczamy w cukrze.

składniki na żelki z galaretki:
1 galaretka owocowa
100 ml gorącej wody
opcjonalnie:
cukier

wykonanie:
Galaretkę zalewamy gorącą wodą. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Przelewamy do sylikonowych foremek i odstawiamy do całkowitego stężenia do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnie wyciągamy z foremek i opcjonalnie obtaczamy w cukrze. (Takie obtoczone w cukrze należy od razu spożyć gdyż cukier się rozpuszcza)zelki

zelki1

(Visited 1 058 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here