domowy sos a la sos tysiąca wysp

553
[Głosów:1    Średnia:5/5]

*składniki:
6 łyżek majonezu
2 łyżki ketchupu Jamar
1 ogórek konserwowy
1/2 małej cebuli (ok. 30 g)
1 i 1/2 łyżeczki cukru
1 łyżka octu jabłkowego lub winnego
sól, pieprz

wykonanie:
Ogórek i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do nich majonez, ketchup, cukier oraz ocet. Wszystko miksujemy blenderem na gładką konsystencję. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy do np. kanapek, hot dogów, hamburgerów, warzyw, dań z grilla…

*proporcje składników możemy dowolnie zmieniać wg własnego podniebienia 🙂

* wpis zawiera lokowanie produktu

(Visited 382 times)

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here