ekspresowa fasolka z pieczarkami

55
[Głosów:0    Średnia:0/5]

składniki:
400 g fasoli z puszki Piękny Jaś Jamar
200 g pieczarek
1 cebula
ok. 300 g kiełbasy, ulubionej
4-5 łyżek koncentratu pomidorowego
ok. 200 ml wody
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
natka pietruszki
sól, pieprz

wykonanie:
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle z pokrojoną np. w kostkę lub piórka cebulę. Kiełbasę obieramy z osłonek, kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy na osobnej patelni. Do garnka przekładamy pieczarki z cebulą, podsmażoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą oraz mąką. Wszystko razem mieszamy i chwilkę gotujemy. Na koniec dodajemy odsączoną z zalewy Fasolę Piękny Jaś Jamar oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość doprawiamy, doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z pieczywem.


* wpis zawiera lokowanie produktu

(Visited 778 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here