rolada serowa z kurczakiem, pieczarkami i papryką

8528

składniki na ciasto serowe:
300 g sera żółtego
3 łyżki majonezu
3 jajka

wykonanie:
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy jajka oraz majonez i mieszamy. Wykładamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w ok. 180 st. C przez 20 min. Upieczone odstawiamy do lekkiego przestudzenia.

składniki na farsz:
2 piersi kurczaka
500 g pieczarek
1 cebula
1 papryka
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

wykonanie:
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojone pieczarki i cebulę przekładamy na patelnię, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na tłuszczu. Paprykę kroimy w kostkę i również podsmażamy. Piersi z kurczaka przekrawamy, rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą oraz pieprzem z każdej strony.

Na cieście serowym równomiernie rozkładamy warstwowo: piersi kurczaka, pieczarki a następnie paprykę i zwijamy w roladę. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy ok. 20-25 min. Roladę najlepiej przygotować dzień przed podaniem, możemy ją podawać na zimno jaki i na ciepło.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here