rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

4414

składniki na ciasto serowe:
300 g sera żółtego
3 jajka
3 łyżki majonezu

wykonanie:
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do startego sera dodajemy jajka oraz majonez i mieszamy. Gotową masę przekładamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w ok. 180 st. C przez ok. 20 min.

nadzienie:
2 piersi z kurczaka
500 g pieczarek
1 cebula
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

wykonanie:
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przecinamy na pół, rozbijamy i oprószamy solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i przekładamy na patelnię z tłuszczem. Cebulę obieramy, kroimy w kotkę, dodajemy do pieczarek, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy.

Na jeszcze ciepłym cieście serowym układamy mięso oraz usmażone pieczarki i zwijamy w roladę. Całość wstawiamy do piekarnika i zapiekamy w ok. 180 st. C przez ok. 25-30 min. Roladę możemy podawać na ciepło lub na zimno.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here