rolada z sera i warzyw

724
[Głosów:4    Średnia:5/5]

składniki:
500 g sera żółtego w kawałku
100 g masła, miękkiego
200 g serka topionego (np. śmietankowego, z szynka)
2 jajka, ugotowane na twardo
1/2 papryki
ok. 3 łyżki groszku konserwowego
90 g szynki
szczypiorek
sól, pieprz

wykonanie:
Paprykę, szynkę oraz jajka kroimy w drobną kostkę. Masło miksujemy z serkiem topionym, dodajemy szynkę, jajko, paprykę, groszek, posiekany szczypiorek, mieszamy. Doprawiamy do smaku. Ser żółty wkładamy do woreczka, związujemy szczelnie. Wkładamy do gorącej wody. Obracamy aby równomiernie zmiękł. Gdy będzie miękki wyciągamy. Rozwałkowujemy na prostokąt. Rozsmarowujemy masę serową, pozostawiając ok. 1,5 cm. Zwijamy ciasno jak roladę. Owijamy folią i wstawiamy do lodówki, aby zastygło. Przed podaniem kroimy w plastry.

(Visited 632 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here