
składniki:
400 ml mleka kokosowego
120 ml spirytusu
200 ml soku z ananasa
120 g cukru
wykonanie:
W rondelku mieszamy mleko kokosowe wraz z sokiem i cukrem. Podgrzewamy i mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru, doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie łączymy z alkoholem, dokładnie mieszamy. Przelewamy do butelki i zakręcamy. Trunek jest od razu  gotowy do spożycia. Przechowujemy w lodówce. Przed spożyciem potrząsamy butelką. Gdyby likier zgęstniał wymieszać np. przy pomocy słomki i energicznie potrząsać butelką.
			





















![likier kawowy – pyszny i bardzo łatwy [+18]](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/ngg_featured/likier_kawowy_d.jpg)
![likier z kukułek [+18]](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/2015/01/likier_kuku-218x150.jpg)


