RSS

prowansalski kotlet schabowy

Sierpień 25
prowansalski kotlet schabowy

schab_prowansalskiskładniki:
300 g schabu, bez kości
ok. 4 łyżki śmietany, kwaśnej (lub więcej)
ok. 200 g sera żółtego
mąka, bułka tarta
2 jajka
zioła prowansalskie
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

wykonanie:
Mięso myjemy, kroimy na porcje, rozbijamy w miarę cienko, oprószamy z każdej strony solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Bułkę tartą mieszamy z startym na małych oczkach serem żółtym. Każdego kotleta panierujemy w kolejności: w śmietanie, mące, jajkach oraz bułce tartej z serem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Podajemy do obiadu z ziemniakami i ulubionymi surówkami.

schab_prowansalski1

Zapisz

 

Posted by on 25 sierpnia 2016 in dania główne, mięsne

2 komentarze

Tags: , , ,

2 responses to “prowansalski kotlet schabowy

  1. Joanna Ł

    1 września 2016 at 21:06

    Kotlety wyglądają przepysznie 🙂

     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *