kolorowa warzywna patelnia

2124
[Głosów: 0   Average: 0/5]

składniki:
300 g ziemniaków
1 czerwona papryka
200 g marchewki
5 małych cebulek
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka lubczyku
3 łyżki słodkiej śmietany
szczypiorek
100 ml wody
sól, pieprz
olej

wykonanie:
Ziemniaki obieramy, kroimy na grubsze kawałki i podsmażamy na rozgrzanym oleju pod przykryciem. Cebulki kroimy w pierścienie, paprykę paski, obraną marchewkę w półplasterki, czosnek drobno siekamy i dodajemy do podsmażonych ziemniaków. Wszystko razem chwilkę podduszamy. Wlewamy wodę, doprawiamy przyprawami i dusimy na małym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie zabielamy śmietaną i ewentualnie jeszcze doprawiamy całość do smaku. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

(Visited 1 707 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here