składniki:
1 cukinia
1 bakłażan
4 pomidory
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
2 cebule
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 liść laurowy
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
wykonanie:
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cukinię, bakłażana, oraz papryki również kroimy w kostkę. Jeśli mamy młodą cukinie to jej nie obieramy. Do podsmażonej cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy. Papryki chwilkę dusimy. Dodajemy cukinię, bakłażana, pomidory, liść laurowy oraz tymianek. Wszystko razem mieszamy dusimy pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu mieszamy. Na końcu całość doprawiamy. Warzywa powinny być leciutko twardawe.