kethup z cukinii

921
[Głosów:4    Średnia:4.8/5]

składniki:
1500 g cukinii (obranej)
3 papryki czerwone
500 g cebuli
2 łyżki soli
300 g cukru
125 ml octu
3 słoiczki przecieru pomidorowego (200 g)
1 łyżka pieprzu
1 łyżka curry
opcjonalnie:
bazylia, oregano

wykonanie:
Cukinię i paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Wszystko wkładamy do garnka, solimy, mieszamy i odstawiamy na ok. 2 godz. Po tym czasie odlewamy sok i gotujemy ok. 30 min. Następnie dodajemy przecier, pieprz, cukier, ocet oraz curry, opcjonalnie oregano, bazylię i gotujemy ok. 15 min. Miksujemy blenderem. Przekładamy do słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.

(Visited 1 004 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here