![kotlety_drobiowe](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/2015/09/xkotlety_drobiowe-1-696x464.jpg.pagespeed.ic.RPeELZjUHT.jpg)
składniki:
200 g fileta z kurczaka
100 g sera żółtego
1 jajko
1 ząbek czosnku
50 g cebuli
szczypta ostrej papryki
szczypta ziół prowansalskich
szczypta bazylii
2 łyżki mąki
3 gałązki natki pietruszki
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
wykonanie:
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Filet myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę i mieszamy z serem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, jajko, mąkę oraz przyprawy. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 60 min. Po tym czasie z masy mięsnej formujemy kotleciki, układamy na rozgrzanej patelni z tłuszczem i smażymy z obu strona na złoty kolor.
![](https://domowysmakjedzenia.pl/wp-content/uploads/2015/09/xkotlety_drobiowe-1.jpg.pagespeed.ic.JLgn1qx19v.jpg)