kotlety drobiowe z serem

1856


składniki:
200 g fileta z kurczaka
100 g sera żółtego
1 jajko
1 ząbek czosnku
50 g cebuli
szczypta ostrej papryki
szczypta ziół prowansalskich
szczypta bazylii
2 łyżki mąki
3 gałązki natki pietruszki
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

wykonanie:
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Filet myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę i mieszamy z serem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, jajko, mąkę oraz przyprawy. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 60 min. Po tym czasie z masy mięsnej formujemy kotleciki, układamy na rozgrzanej patelni z tłuszczem i smażymy z obu strona na złoty kolor.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here