[Głosów:5 Średnia:2.2/5]
składniki:
100 g sezamu
ok. 2 łyżki miodu, prawdziwego (najlepiej zaopatrzyć się u zaprzyjaźnionego pszczelarza 😉 )
wykonanie:
Sezam podprażamy na suchej patelni (uważamy aby za bardzo go nie upraż gdyż będzie gorzki). Dodajemy miód, mieszamy, chwilkę podgrzewamy aby pokrył nasionka. Ściągamy z ognia. Wykładamy na papier do pieczenia rozpłaszczamy, przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia. Całość wałkujemy nadając kształt prostokąta. Staramy się rozwałkować jak najcieńszą warstwę. Następnie kroimy na mniejsze np. prostokąciki.
(Visited 8 455 times)
Rewelacyjny wpis. Oby więcej takich informacji w internecie 🙂
na jakiej zasadzie miałoby się to zsiąść? przecież tu nie ma co stwardnieć
Jest mód, który wszystko skleja 🙂
Sezamki wyszły bardzo dobre, polecam 🙂 Prosty skład i bez cukru 🙂
Cieszę się, że smakowały 🙂 pozdrawiam 🙂