RSS

sałatka z tuńczykiem w muszelkach

Styczeń 06


składniki :

1 puszka tuńczyka w oleju
1 słoik mieszanki warzywnej marchewka, kukurydza, groszek Jamar
2 jajka
1 mała cebula
pieprz
majonez
ok. 20 szt. dużych muszelek makaronowych
opcjonalnie:
szczypiorek, natka pietruszki

wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Makaron gotujemy w wskazówek na opakowaniu i studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z nadmiaru oleju. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy pieprzem. Ugotowane i wystudzone makaronowe muszle faszerujemy sałatką. Opcjonalnie posypujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki.

 

Posted by on 6 stycznia 2017 in sałatki

2 komentarze

Tags: , , , , ,

2 responses to “sałatka z tuńczykiem w muszelkach

  1. Pati

    11 stycznia 2017 at 13:17

    Bardzo elegancko podane!

     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *