sałatka z czerwoną fasolą i szynką

1483

składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
ok. 200 g szynki (ulubionej)
1 puszka kukurydzy
3 jajka
1 słoik selera konserwowego
3 ogórki konserwowe
pęczek szczypiorku
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz

wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy, fasolę przelewamy zimną wodą aby nie byłą mętna z zalewy. Ogórki i szynkę kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy jogurt, majonez, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Sałatkę schładzamy w lodówce i podajemy.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here