sałatka warstwowa z fasolką szparagową

3798

 

składniki:
1 puszka zielonej fasolki szparagowej
5 jaj
2 jabłka
2 cebule
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
200 g sera żółtego
majonez
ketchup pikantny
sproszkowane papryka słodka

wykonanie:
W przeźroczystej salaterce układamy warstwowo:
odsączoną fasolka szparagowa –  pokrojone w kostkę jajka – majonez, aby pokryć jajka – pokrojone w drobną kostkę jabłka – ketchup – odsączoną z zalewy i przepłukaną wodą fasolę czerwoną – pokrojona w drobną kostkę cebulę – majonez – odsączoną kukurydzę – majonez (tyle żeby pokryć kukurydzę) – starty na grubych oczkach ser żółty a na koniec posypujemy słodką papryką. Całość schładzamy.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here