proste kokosowe pralinki a la Raffaello

    1064
    [Głosów:2    Średnia:4.5/5]

     

    składniki:
    90 g cukru pudru
    125 g masła
    100 g mleka w proszku (nie granulowanego)
    50 g herbatników
    ok. 33 szt. migdałów
    ok. 25 g wiórek kokosowych

     

    wykonanie:
    Migdały zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na ok. 10 min. i obieramy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy mleko w proszku i miksujemy. Herbatniki kruszymy np. przy pomocy wałka lub w moździerzu i dodajemy do masy. Mieszamy ręką lub szpatułką do połączenia.
    Z powstałej masy formujemy kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. W środek każdej kuleczki umieszczamy obranego migdała. Wiórka podprażamy na patelni i obtaczamy w nich każdą kuleczkę. Gotowe kuleczki schładzamy w lodówce.

    (Visited 1 865 times)

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here