składniki:
1-2 piersi z kurczaka
1 puszka białej fasolki Jamar
1/2 puszki kukurydzy
1 słoik startego selera marynowanego
3 jajka
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz, tymianek
tłuszcz do smażenia
opcjonalnie:
natka pietruszki
wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Mięso z kurczaka myjemy kroimy w kostkę, doprawiamy solą pieprzem oraz tymiankiem i smażymy na tłuszczu a następnie odstawiamy do wystudzenia. Selera, kukurydzę oraz fasolę odsączamy i dodajemy do jajek. Na koniec dodajemy wystudzonego kurczaka oraz majonez. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Opcjonalnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
* wpis zawiera lokowanie produktu
Kocham takie sałatki, jednak ja zastąpiłabym majonez jogurtem naturalnym. Zapraszam na swój blog kulinarny!