sos tatarski

4648

składniki:
1 słoiczek pieczarek marynowanych (170 g po odsączeniu)
300 g ogórków konserwowych
1 mały groszek konserwowy
1 mała cebula biała
1 słoiczek majonezu
1 łyżka musztardy
1 łyżka świeżo startego chrzanu
sól, pieprz
5 jajek

wykonanie:
Pieczarki, ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę lub rozdrabniamy blenderem. Dodajemy groszek, majonez, starty chrzan oraz musztardę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ostawiamy w chłodne miejsce, aby składniki się „przeżarły”.
Przed podaniem gotujemy na twardo jajka, studzimy, obieramy ze skorupek. Na półmisek lub talerz wykładamy sos tatarski, obrane jajka kroimy na połówki i układamy na wierzch sosu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here