składniki:
500 g świeżych małych pieczarek
50 g masła
150 g twardego sera żółtego
150 g twardych ogórków kiszonych
100 g białej części pora
220 g kukurydzy z puszki
4 jaja
1 pęczek zielonej cebulki
1 słoiczek majonezu
sól, pieprz
wykonanie:
Pieczarki myjemy, odsączamy, odcinamy trzonki, kroimy na połówki, natomiast kapelusze na 4 części, oprószamy solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy masło wkładamy pieczarki i smażymy na złoty kolor, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Pora myjemy, kroimy na plasterki a następnie na ćwiartki. Ser żółty oraz ogórki kiszone kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Zieloną cebulkę drobno kroimy. Wszystkie składniki łączymy razem. Dodajemy majonez doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.