surówka z kapusty i octem jabłkowym

215
[Głosów:0    Średnia:0/5]

składniki:
1/2 kapusty białej lub włoskiej
1 papryka
1 cebula
opcjonalnie:
natka pietruszki

wykonanie:
Paprykę kroimy w cienki słupki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kapustę drobno szatkujemy. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Polewamy sosem.

składniki na sos:
3 łyżki octu jabłkowego Jamar
3 łyżki oliwy
1 łyżka miodu
3 ziarna ziela angielskiego, rozmiażdżonego w moździerzu
1-2 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę
sól, pieprz

wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.

Gotowym sosem polewamy surówkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 15 min. Po tym czasie podajemy jako dodatek np. do mięs.

surowka_bkapusta1

surowka_bkapusta3

surowka_bkapusta2
* wpis zawiera lokowanie produktu

(Visited 793 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here