colesław -surówka ze świeżej kapusty

    240
    [Głosów:1    Średnia:5/5]

    składniki:
    ok. 400 g świeżej, białej kapusty
    1-2 marchewki
    1 średniej wielkości cebula
    sól, pieprz
    opcjonalnie:
    pestki słonecznika

    wykonanie:
    Kapustę cieniutko szatkujemy. Dodajemy marchewkę, startą na tarce o grubych oczkach oraz cebulę poszatkowaną cienkie piórka. Całość mieszamy z sosem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Opcjonalnie doprawiamy octem jabłkowym lub winnym oraz odrobiną cukru pudru. Możemy również dodać pestki słonecznika.

    składniki na sos:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany

    wykonanie:
    Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.

    (Visited 154 times)

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here