sałatka z tuńczykiem, ryżem i kukurydzą

16993

składniki:
1 puszka tuńczyka w oleju
1 puszka kukurydzy
100 g ryżu
1 cebula
1 jabłko
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
sok z ok. 1/2 cytryny
szczypiorek lub natka pietruszki
olej
sól, pieprz

wykonanie:
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Ryż gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Ugotowany odstawiamy do wystudzenia a następnie mieszamy z tuńczykiem (razem z zalewą). Dodajemy kukurydzę, podsmażoną cebulkę, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here