sałatka makaronowa z szynką i świeżym ogórkiem

27136

składniki:
250 g makaronu wstążki lub świderki, suchego
200 g szynki, ulubionej
100 g sera żółtego
2 duże świeże ogórki, gruntowe
1 cebula, średniej wielkości
2 ząbki czosnku
5 łyżek majonezu
sól, pieprz
opcjonalnie natka pietruszki

wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie (wg instrukcji na opakowaniu). Ugotowany odcedzamy i przelewamy zimną woda. Szynkę, ogórki oraz cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do makaronu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, starty ser oraz majonez. Mieszamy i doprawiamy do solą oraz pieprzem do smaku. Opcjonalnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here