sałatka z zupek chińskich

48734

składniki:
2 zupki a la chińskie
1 papryka czerwona
4 ogórki konserwowe
1 puszka kukurydzy
natka pietruszki lub selera
300-400 g piersi kurczaka lub szynki wieprzowej
400 ml gorącej wody
majonez
sól, pieprz
olej do smażenia

wykonanie:
Makaron z zupek chińskich łamiemy na mniejsze kawałki. Wsypujemy do nich przyprawy z opakowania, zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i odstawiamy do wystudzenia (jeśli makaron nie wchłonie całej wody to ją odlewamy). Mięso kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na oleju, doprawiamy solą oraz pieprzem, opcjonalnie papryką w proszku (zamiast soli i pieprzu możemy dodać jedną przyprawę z zupek a drugą dać do makaronu). Usmażone mięso odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez oraz posiekaną natkę pietruszki.

2 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here