składniki:
2 zupki a la chińskie
1 papryka czerwona
4 ogórki konserwowe
1 puszka kukurydzy
natka pietruszki lub selera
300-400 g piersi kurczaka lub szynki wieprzowej
400 ml gorącej wody
majonez
sól, pieprz
olej do smażenia
wykonanie:
Makaron z zupek chińskich łamiemy na mniejsze kawałki. Wsypujemy do nich przyprawy z opakowania, zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i odstawiamy do wystudzenia (jeśli makaron nie wchłonie całej wody to ją odlewamy). Mięso kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na oleju, doprawiamy solą oraz pieprzem, opcjonalnie papryką w proszku (zamiast soli i pieprzu możemy dodać jedną przyprawę z zupek a drugą dać do makaronu). Usmażone mięso odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez oraz posiekaną natkę pietruszki.
jeszcze lepsza jeżeli nie będziemy moczyć makaronu tylko dodamy pokruszony suchy .Majonez go rozmiękczy
Przy najbliższej okazji wypróbuję 🙂 dzięki za podpowiedź 🙂