składniki:
600 ml śmietanki 30%
3 galaretki pomarańczowe + 600 ml gorącej wody
2 galaretki cytrynowe + 600 ml gorącej wody
biszkopty na spód ciasta
ciasteczka w kształcie kwiatka z marmoladą
wykonanie:
Dno foremki (ok.22x32cm, wyłożoną papierem do pieczenia) wykładamy biszkoptami. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka będzie zimna ubijamy na sztywno śmietankę i powoli wlewamy do niej zimną galaretkę pomarańczową.Masę wstawiamy na chwilkę do lodówki, gdy zacznie lekko tężeć powoli wylewamy na biszkopty np. przy użyciu chochelki. Na masie układamy ciasteczka i wstawiamy do lodówki aby stężała. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy, lekko stężałą galaretkę wylewamy na wierzch. Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.