ciasto margerytka bez pieczenia

6100

składniki:
600 ml śmietanki 30%
3 galaretki pomarańczowe + 600 ml gorącej wody
2 galaretki cytrynowe + 600 ml gorącej wody
biszkopty na spód ciasta
ciasteczka w kształcie kwiatka z marmoladą

wykonanie:
Dno foremki (ok.22x32cm, wyłożoną papierem do pieczenia) wykładamy biszkoptami. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka będzie zimna ubijamy na sztywno śmietankę i powoli wlewamy do niej zimną galaretkę pomarańczową.Masę wstawiamy na chwilkę do lodówki, gdy zacznie lekko tężeć powoli wylewamy na biszkopty np. przy użyciu chochelki. Na masie układamy ciasteczka i wstawiamy do lodówki aby stężała. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy, lekko stężałą galaretkę wylewamy na wierzch. Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here