sałatka Ani z buraków fety i rukoli

23219

składniki:
3-4 buraki upieczone lub ugotowane (po upieczeniu lub ugotowaniu obieramy)
2 garście rukoli
150 g sera feta
3 – 4 łyżki słonecznika lub pestek dyni
1 mała czerwona cebula

wykonanie:
Wystudzone buraczki, fetę i cebulę kroimy w kostkę. Słonecznik lub pestki dyni prażymy na suchej patelni. Rukolę grubo siekamy lub rwiemy palcami. Część rukoli układamy na dnie salaterki. Na rukoli układamy buraczki wymieszane z cebulą. Następnie układamy pozostałą rukolę oraz ser feta. Posypujemy wystudzonymi ziarnami. Całość polewamy dresingiem.

składniki na dresing:
2 łyżeczki oliwy
1 łyżeczka miodu
2-3 łyżeczki soku z cytryny lub octu balsamicznego
sól, pieprz do smaku

wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here