sałatka z brokułem fetą jajkiem kukurydzą papryka

1183
[Głosów: 5   Average: 5/5]

składniki:
1 brokuł
4 jajka
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
150-200 g sera feta

wykonanie:
Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie al dente. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na grubszą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę. W salaterce mieszamy kukurydzę z papryką. Dodajemy brokuła, jajka oraz fetę i polewamy sosem czosnkowym. Całość wstawiamy do lodówki na ok. 60 min.

składniki na sos czosnkowy:
100 g majonezu
100 g jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku lub wg własnego smaku
sól, pieprz

wykonanie:
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy czosnek. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

(Visited 1 932 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here