lekka sałatka z truskawkami, awokado i fetą

3304

składniki:
200 g truskawek bez szypułek
200 g świeżego szpinaku
1 dojrzałe awokado
100 g sera feta
sok z cytryny

wykonanie:
Szpinak myjemy i osuszamy. Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w ćwiartki. Awokado obieramy, kroimy  kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Ser kroimy w kostkę. Szpinak wykładamy na talarze. Na nim układamy truskawki, awokado oraz fetę. Doprawiamy sosem.

składniki na dressing:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
pieprz do smaku

wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Gotowym sosem polewamy sałatkę.

salatka_szpinak_tr_aw

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here