RSS

sałatka z arbuzem, fetą, szpinakiem i oliwkami

Czerwiec 17

składniki:
(2 porcje)

500 g arbuza, bez skórki
100 g sera feta
ok.14 szt. czarnych oliwek
2 garście świeżych liści szpinaku

wykonanie:
Arbuza i ser feta kroimy w kostkę. Szpinak myjemy i osuszamy. Na talerzach rozkładamy wszystkie składniki. Całość polewamy sosem i od razy podajemy.

składniki na sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
tymianek, mielony kminek

wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.

 

Posted by on 17 czerwca 2017 in sałatki, sałatki letnie

1 Comment

Tags: , , , , ,

One response to “sałatka z arbuzem, fetą, szpinakiem i oliwkami

  1. Monki

    12 lipca 2017 at 14:56

    Arbuz w wersji wytrawnej, musiało ciekawie smakować 😉

     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *