muffinki marchewkowe

2265

składniki:
2 szkl startej na drobnych oczkach marchewki
2 szkl mąki krupczatki
3/4 szkl oleju
3 jajka
3/4 szkl cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta  soli
1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

wykonanie:
W jednej misce mieszamy suche produkty. W drugiej olej, jajka i marchewkę. Następnie do mokrych składników stopniowo przesypujemy suche składniki, wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i przekładamy po dwie łyżki ciasta na jedna muffinkę. Pieczemy w 180 st.C przez ok. 25-30 min.

1 KOMENTARZ

Skomentuj Kasia Anuluj odpowiedź

Please enter your comment!
Please enter your name here